Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Moniquenwerk Broderie d’art

Monique van Munster -
DOORLOPEND

Moniquenwerk Broderie d’art is de winkel in materialen voor broderie d’art en goudborduren van Monique van Munster.

 

Broderie d’art is het kunstborduurwerk uit de haute couture in Parijs. Monique gaat regelmatig naar Parijs om daar de mooiste kralen en pailletten in te kopen. Daarnaast is de winkel gespecialiseerd in zijden borduurgarens en andere mooie garens.

 

Monique is al haar hele leven actief met handwerken. Sinds 2013 heeft zij een borduuratelier in Tilburg. In haar atelier geeft Monique les in broderie d’art, goudborduren en 3D-borduren. Haar cursisten komen vanuit heel Nederland naar Tilburg, en ook vanuit Duitsland en België weten cursisten het atelier te vinden. Sinds 2023 is broderie d’art van Monique van Munster opgenomen in de Inventaris van Immaterieel Erfgoed Nederland.

 

Doordat ze vaak werkt met materialen die moeilijk verkrijgbaar zijn, is ze deze voor haar cursisten gaan inkopen. Het assortiment is ontstaan vanuit de lessen, maar inmiddels is het uitgegroeid tot de snoepwinkel voor borduursters die van experimenteren met bijzondere materialen houden.

 

Op Ambacht in Beeld verkoopt Monique materialen voor goudborduren zoals gouddraad en cannetilles, zijden borduurgarens, kralen en pailletten, gekleurde zijden organza, verschillende soorten lint en bandjes, zijden fluweel en materialen om zelf ambachtelijke knopen te maken.

 

Tijdens het festival kun je bij Monique de workshop Ambachtelijke knopen maken volgen.

 

  Moniquenwerk Broderie D'art

Deel dit via