Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Roestverven

Roua Atelier - Roua Alhalabi - Zaterdag 21 september
Lengte:
2,5 uur
Prijs:
€ 60
Minimumleeftijd:
15 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 21 september
11:00
15:30

Deze masterclass richt zich op technieken op hoog niveau, met name roestverven. Wanneer ijzer in contact komt met water en verschillende elementen zoals vochtigheid en temperatuur, vormt het roest, zoals dat van nature voorkomt in de omgeving. Roestverven biedt een magische manier om unieke patronen te creëren op stoffen in combinatie met verschillende natuurlijke materialen. Deelnemers leren verschillende technieken tijdens deze 3 uur durende masterclass. We maken ontwerpen voor een tas of bandana die je vervolgens mee naar huis kunt nemen.

 

Roua Atelier is een duurzame, natuurlijke verfplaats die zich richt op het maken van een positieve impact in de textielindustrie door het ontwikkelen van natuurlijke verfpigmenten, nieuwe technieken en materialen. We werken nauw samen met textielbedrijven en ontwerpers om natuurvriendelijke materialen in hun productie en ontwerp te gebruiken. We werken samen met boeren om lokale planten te kweken en de kennis van onze natuurlijke verfmethoden te verspreiden. Eén van onze belangrijkste werkzaamheden is het opleiden van mensen over de magie van onze natuurlijke verf en hen te helpen dit te integreren in hun dagelijkse gewoontes en gebruik.

 

Roua Alhalabi is een Syrische ontwikkelaar van natuurlijke kleurstoffen. Ze leerde over de magie van kleur via haar grootmoeder. Ze nam alle kennis op die haar oma aan de jonge kinderen gaf en breidde deze uit door te leren van verschillende experts. Zo vond ze uiteindelijk haar eigen methoden en manieren om kleuren en technieken te ontwikkelen. Ze wil haar liefde voor kleur delen met anderen. Daarom zal ze tijdens dit festival elke dag een andere techniek onderwijzen.

roestverven - Roua Alhalabi    Roua Atelier

 

Deel dit via