Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Maak je eigen gekruide Marokkaanse briwats

Kolenkit Koks - Zaterdag 21 september & Zondag 22 september
Lengte:
45 minuten
Prijs:
€ 22,50
Minimumleeftijd:
12 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 21 september
11:00
15:00
17:00
Zondag 22 september
11:00
15:00
17:00

Laat je meenemen naar de Marokkaanse souq door kok Aicha, de expert op het gebied van verse specerijen. Samen ga je ruiken en proeven van verse specerijen om zo tot je eigen blend te komen en een persoonlijk tintje te geven aan de briwats die je met de hand maakt in deze workshop. Vergeet de muffe potjes in je keukenkastje en ontdek de echte smaken! Door continu verse specerijen te importeren en ze in kleine hoeveelheden te malen in de vijzel, komen de diepe aroma’s vrij. Met je eigen spice blend ga je vervolgens aan de slag om briwats te vullen en te vouwen. Dit driehoekige hapje is een graadmeter in de Marokkaanse keuken; elke kok geeft er haar eigen draai aan. De vulling, de smaken die je erin verwerkt, en het werken met kwetsbaar filodeeg zijn een kunst op zich. Kok Aicha adviseert je bij het blenden van de specerijen, het kiezen van de juiste vegan vulling, en leert je alle trucjes over het vouwen en bakken. Je gaat naar huis met je eigen spice blend, je zelfgemaakte briwats, en alle vaardigheden om thuis ook geweldige briwats te maken.

 

Toen Aicha bij Stichting KolenkitKoks binnenkwam, ging er een wereld voor ons open. Met haar rijke culinaire traditie is ze een van de populairste koks op ons platform. KolenkitKoks geeft getalenteerde buurtkoks de ruimte om zich via training en doorlopende ondersteuning te ontwikkelen tot ondernemer in de foodsector. Aicha heeft nu haar eigen bedrijf, waarmee ze cateringopdrachten uitvoert maar vooral haar eigen producten op de markt brengt. Een aantal keer per jaar reist ze naar Marokko om verse specerijen in te kopen, die ze eenmaal terug in Amsterdam steeds in kleine beetjes maalt en verwerkt tot geweldige kruidenmixen. Het kundig opslaan en vers malen van specerijen is een ambacht dat we niet vaak meer zien, terwijl het een groot verschil maakt in de beleving van smaak en geur! Met Aicha’s natuurlijke inzicht in smaakcombinaties ontstaan er authentieke mixen met een persoonlijk tintje.

 

Aicha wordt tijdens workshops en in haar onderneming ondersteund door Stichting KolenkitKoks, een platform voor ambitieuze, getalenteerde vrouwen die op weg zijn naar ondernemerschap in de foodsector.

 

Kolenkit KoksKolenkit Koks

Deel dit via