Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Maak een kikker van vilt

De Vrolijke Kikker - Zaterdag 21 september & Zondag 22 september
Lengte:
2 uur
Prijs:
€ 25
Minimumleeftijd:
12 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 21 september
10:30
13:00
16:00
Zondag 22 september
10:30
13:00
16:00

Het vervilten van wol is een oude techniek die in de loop van de jaren nieuwe vormen heeft gekregen. Het enige wat je er voor nodig hebt is wol, zeep, water en een paar handen.

 

In de workshop leer je de eerste stappen in het vervilten van wol met behulp van de opbouwtechniek. We werken met de natvilttechniek die bestaat uit het werken met wol, water en zeep. Als je deze techniek door hebt, kun je elk dier maken. Na het maken van de basisvorm, lijf en kop, worden de armen en benen verbonden. Dan begint het echte werk; het vervilten van de wol. Als de kikker voldoende vervilt is, worden de ogen erop geprikt met de viltnaald. Tijdens deze workshop maak je één kikker.

 

Jolanda Smit: “Zo’n 20 jaar geleden ontdekte ik het vilten. Vanaf dat moment werd dat het materiaal waar ik alleen nog maar mee wilde werken. De mogelijkheden zijn eindeloos en blijven mij tot op de dag van vandaag boeien. Ik hou van basale materialen en dat er alleen maar wol, water, zeep en handen nodig is om de mooiste vormen te maken vind ik heel fijn. Vanuit De Vrolijke Kikker geef ik workshops en verkoop mijn werk op markten. Ik geef de techniek graag door, het zien van wat anderen doen met wat ik aanreik is heel erg leuk. De dieren die ik creëer zijn meestal gemaakt van het wol van Tiroler bergschapen, soms van merinowol. Ze hebben hun eigen karakter, maar zijn allemaal vrolijk en hebben humor.”

Deel dit via