Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Maak een sieraad met natuurstenen

Fatima Essahsah - Zaterdag 21 september & Zondag 22 september
Lengte:
1,5 uur
Prijs:
€35 (inclusief materiaalkosten)
Minimumleeftijd:
8 jaar
Voertaal:
Nederlands
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 21 september
11:00
14:00
16:30
Zondag 22 september
11:00
14:00
16:30

In deze inspirerende workshop leer je hoe je unieke, handgemaakte sieraden maakt met prachtige natuurstenen. Onder de deskundige begeleiding van designer Fatima Essahsah ontdek je een wereld van kleuren, texturen en vormen die je creativiteit laten bloeien.

 

Fatima Essahsah, bekend om haar oog voor detail en haar passie voor natuurlijke materialen, neemt je mee op een creatieve reis. Je leert niet alleen eenvoudige technieken om schitterende sieraden te maken, maar ook de verhalen achter de stenen, hun symboliek en hun energie. Tijdens de workshop draait het om het creëren van unieke sieraden die een verhaal vertellen. In plaats van alleen te focussen op de esthetiek, worden de deelnemers aangemoedigd om hun sieraden te gebruiken als een vorm van persoonlijke expressie. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, deze workshops zijn ontworpen om iedereen te inspireren en uit te dagen. Je leert hoe je de vissendraad kunt gebruiken om verschillende edelstenen te rijgen, waardoor een patroon ontstaat dat het verhaal dat je wilt vertellen weerspiegelt.

 

Fatima Essahsah is de gepassioneerde oprichter van Stones Stories en een getalenteerd sieradenontwerper. Haar unieke sieraden worden gemaakt in Marokko volgens traditionele Joodse en Marokkaanse ambachtstechnieken. Met een oog voor cultuur en geschiedenis put ze inspiratie uit haar roadtrips door Marokko, waar ze verhalen ontdekt die de rijke diversiteit van Noord-Afrika weerspiegelen. Stones Stories, opgericht in 2017, staat voor meer dan alleen mooie sieraden; het is een platform dat het culturele erfgoed van Noord-Afrika tot leven brengt.

 

Fatima’s werk strekt zich uit tot internationale musea, waar het wordt tentoongesteld en ze lezingen geeft om de culturele diversiteit te benadrukken. Daarnaast organiseert ze regelmatig workshops en sociale experimenten die als doel hebben om mensen van verschillende culturen met elkaar in verbinding te brengen. Haar sieraden zijn niet alleen mooi, maar dragen ook een dieper verhaal met zich mee—een verhaal dat mensen uitnodigt om de rijke geschiedenis en tradities van Noord-Afrika te verkennen.

 

 

Fotograaf: Frederique Peckelsen

Deel dit via