Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Knip je eigen kunstwerk

Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst - Zaterdag 21 september & Zondag 22 september
Lengte:
1,5 uur
Prijs:
€ 15
Minimumleeftijd:
12 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 21 september
11:00
13:00
15:00
Zondag 22 september
11:00
13:00
15:00

Al eeuwenlang beleven duizenden mensen wereldwijd plezier aan papierknippen. Het is leuk en ontspannend en jong en oud maken er de fraaiste kunstwerken mee. Papierknippen is eigenlijk tekenen met een schaar. Met je schaar bevrijd je uit het papier je eigen ontwerp, versieringen en letters. En zo veel knippers, zo veel variaties.

 

Iedereen heeft wel eens een schaar in een vel papier gezet, maar in deze workshop ga je een stap verder. Na een korte introductie over de papierkunst leer je als deelnemer van een ervaren knipper de basistechnieken. Daarna pas je deze toe om uit silhouetpapier je eigen knipwerk te maken. Je leert hoe je het vervolgens voorzichtig opplakt en na afloop ga je met een ingelijst kunstwerk naar huis. Reserveer thuis maar alvast een plek aan de muur.

 

De Nederlandse Vereniging voor Papierkunst is de ontmoetingsplaats van vrijetijdsknippers én beroepskunstenaars. De workshopgevers zijn lid van deze vereniging en zijn speciaal getraind om belangstellenden de kneepjes van het vak bij te brengen. De meesten exposeren regelmatig hun werk.

Papierknipkunst is sinds 2013 bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.

Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst

Deel dit via