Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Kinderworkshop Linosnede

Amsterdamse School Museum Het Schip -
Lengte:
1.5 uur
Prijs:
€ 7,50
Minimumleeftijd:
6 jaar
DOORLOPEND

Laat je inspireren door de Amsterdamse School-stijl, stap in de schoenen van een echte kunstenaar en creëer je eigen grafische kunstwerk! Tijdens deze workshop ga je experimenteren met kleur, vorm en lijnen, trek je gutsen en inkt uit de kast en laat je de drukpers overuren draaien om een prachtige linosnede te maken.

 

De kunstenaars van de Amsterdamse School waren echte alleskunners. Naast prachtige architectuur, meubels en gebruiksvoorwerpen, hielden velen zich ook bezig met typografie en grafische vormgeving. Hierbij gebruikten zij vaak druktechnieken om bijvoorbeeld posters of boekomslagen te vormgeven. En dat kun jij nu ook doen!

 

Jong of oud, iedereen is welkom bij deze workshop. Voor kinderen onder de acht is er speciaal materiaal aanwezig waaraan ze zich niet kunnen snijden. Wel zo veilig!

 

Deze workshop wordt aangeboden door Museum Het Schip, hét museum over de Amsterdamse School in architectuur, ambachtelijke kunst en volkshuisvesting.

 

Deze workshop is doorlopend, je koopt een ticket en kunt aanschuiven zodra er een plekje vrij is.

 

Amsterdamse School Museum Het SchipAmsterdamse School Museum Het Schip

Deel dit via