Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Kimchi – Koreaans fermenteren

Mina Kim - House of Fermentation - Zaterdag 21 september & Zondag 22 september
Lengte:
1 uur
Prijs:
€ 27,50
Minimumleeftijd:
10 jaar
Voertaal:
Engels
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 21 september
11:00
12:30
14:30
16:30
Zondag 22 september
11:00
12:30
14:30
16:30

Wegens groot succes in 2023 keert deze workshop terug naar het festival: doe mee en leer alles over traditionele en authentieke Koreaanse fermentatie!

 

In deze Kimchi-workshop van Mina van House of Fermentation, word je begeleid bij het maken van een uniek kimchi recept afkomstig uit Jinju, Zuid-Korea. Bovendien leer je de verschillen tussen fermentatiemethoden wereldwijd, Kimchi-variaties en Kimchi-recepten.

 

Alle deelnemers  werken samen om één grote partij Kimchi te voltooien, die aan het einde van de workshop wordt gedeeld, net zoals in Mina’s jeugd waar alle buren samen een enorme partij Kimchi maakten om het hele dorp te voeden.

 

Bij het Koreaanse kimchirecept blijft het fermentatieproces praktisch voor altijd doorgaan. Je kunt de pot zo vaak openen als je wilt om wat kimchi eruit te halen, het blijft fermenteren. Kimchi maken is vakmanschap dat uitgaat van de harmonie tussen ingrediënten, micro-organismen, de natuur en ons, mensen.

 

Tijdens het festival wordt de traditionele Koreaanse ‘Hang ah ri’, een 2000 jaar oud koelinstrument dat nog steeds in gebruik is in Korea, ook tentoongesteld. Je kunt de echt natuurlijk fermenterende Kimchi proeven die ongeveer 3 maanden in de Hang ah ri heeft gefermenteerd. Deze Hang ah ri, van de door de overheid geregistreerde (en beschermde) ambachtsman Choong-Ghil Hwang, werd in 2021 door Mina rechtstreeks uit Zuid-Korea geïmporteerd via crowdfunding.

 

Mina is geboren en getogen in Jinju, Zuid-Korea. Ze studeerde verpleegkunde aan de universiteit, wat haar hielp om het traditionele recept te onderzoeken en te verifiëren.  Ze verhuisde naar Nederland en in 2019 startte ze House of Fermentation om de erfenis van het Kimchi maken opnieuw te introduceren en de rijke culturele erfenis van Korea door te geven. Ze geeft fermentatieworkshops en diners op haar locatie.

 

Korean fermentation Mina Kim - House of Fermentation

Deel dit via