Wegens groot succes in 2023 keert deze workshop terug naar het festival: doe mee en leer alles over traditionele en authentieke Koreaanse fermentatie!
In deze Kimchi-workshop van Mina van House of Fermentation, word je begeleid bij het maken van een uniek kimchi recept afkomstig uit Jinju, Zuid-Korea. Bovendien leer je de verschillen tussen fermentatiemethoden wereldwijd, Kimchi-variaties en Kimchi-recepten.
Alle deelnemers werken samen om één grote partij Kimchi te voltooien, die aan het einde van de workshop wordt gedeeld, net zoals in Mina’s jeugd waar alle buren samen een enorme partij Kimchi maakten om het hele dorp te voeden.
Bij het Koreaanse kimchirecept blijft het fermentatieproces praktisch voor altijd doorgaan. Je kunt de pot zo vaak openen als je wilt om wat kimchi eruit te halen, het blijft fermenteren. Kimchi maken is vakmanschap dat uitgaat van de harmonie tussen ingrediënten, micro-organismen, de natuur en ons, mensen.
Tijdens het festival wordt de traditionele Koreaanse ‘Hang ah ri’, een 2000 jaar oud koelinstrument dat nog steeds in gebruik is in Korea, ook tentoongesteld. Je kunt de echt natuurlijk fermenterende Kimchi proeven die ongeveer 3 maanden in de Hang ah ri heeft gefermenteerd. Deze Hang ah ri, van de door de overheid geregistreerde (en beschermde) ambachtsman Choong-Ghil Hwang, werd in 2021 door Mina rechtstreeks uit Zuid-Korea geïmporteerd via crowdfunding.
Mina is geboren en getogen in Jinju, Zuid-Korea. Ze studeerde verpleegkunde aan de universiteit, wat haar hielp om het traditionele recept te onderzoeken en te verifiëren. Ze verhuisde naar Nederland en in 2019 startte ze House of Fermentation om de erfenis van het Kimchi maken opnieuw te introduceren en de rijke culturele erfenis van Korea door te geven.