Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Iedereen kan knippen

Ned. Ver. voor Papierknipkunst -
Lengte:
20 tot 45 minuten
Prijs:
gratis
Minimumleeftijd:
6 jaar
DOORLOPEND

Al eeuwenlang beleven duizenden mensen wereldwijd plezier aan papierknippen. Het is leuk en ontspannend, en jong en oud maken er de fraaiste kunstwerken mee. Zo veel knippers, zo veel variaties. Dit bijzondere ambacht is niet voor niets opgenomen in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. De Nederlandse Vereniging voor Papierkunst is de ontmoetingsplaats van vrijetijdsknippers én beroepskunstenaars.

 

Iedereen heeft wel eens een schaar in een vel papier gezet, maar in deze workshop ga je een stap verder. Na een korte introductie leer je van ervaren knippers de basistechnieken. Daarna pas je deze in een eenvoudige opdracht zelf toe. Na afloop ga je met een of twee geknipte kunstwerkjes naar huis. Succes gegarandeerd.

 

De workshopgevers zijn leden van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst die speciaal zijn getraind om belangstellenden de kneepjes van het vak bij te brengen. De meesten exposeren regelmatig hun werk.

 

De Nederlandse Vereniging voor Papierkunst

Deel dit via