Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Houten theaterpop snijden en construeren

Marc Beuten - Zaterdag 21 september & Zondag 22 september
Lengte:
2 uur
Prijs:
€ 27,50
Minimumleeftijd:
18 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 21 september
10:30
13:30
16:00
Zondag 22 september
10:30
13:30
16:00

Ben je gefascineerd door de werking van een draadpop of het spel met traditionele stangpoppen? In deze workshop krijg je inzicht in de constructie van een houten theaterpop. Als deelnemer leer je de basistechnieken van het snijden met scherpe snijmessen in lindehout. Tijdens het gezamenlijke project werken de deelnemers gedurende 2 uren aan een onderdeel van een theaterpop. De romp, armen, handen, benen, voeten en de karakterkop groeien op het einde van de dag uit tot een figuur.

 

Je doet ervaring op van het houtsnijden: je snijdt een handje in lindehout als werkstuk om mee te nemen naar huis.

 

Marc Beuten is figurenmaker en poppenspeler bij vzw poppentheater Pierewiet. Hij heeft workshops en cursussen gevolgd bij internationale theaterpoppenmakers uit België, UK, Tsjechië en IJsland. Zijn specialiteit is het maken van lindehouten hand-, stang-, draad- en tafelpoppen. Naast het ontwerpen van figuren voor de eigen voorstellingen creëert hij theaterpoppen op bestelling voor poppentheaters en vertellers. Beginnende en ervaren poppenspelers en -makers zijn welkom in zijn atelier in Brugge om kennis te maken met het brede gamma van theaterpoppen of om ervaringen te delen.

 

Als lid van de West-Vlaamse Unie Poppentheaters brengt Marc samen met Alain Verhelst van Draadpoppentheater Roeselare/Das de Puppe het figurentheater als immaterieel erfgoed in de spotlights. Het project ‘Das de Puppe’ werd genomineerd als inspirerend voorbeeld bij Immaterieel Erfgoed Vlaanderen.

 

 

Deel dit via