Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Houtdraaien: maak een houten schaaltje

Mark Steltenpool - Zaterdag 21 september & Zondag 22 september
Lengte:
2 uur
Prijs:
€ 45
Minimumleeftijd:
16 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 21 september
10:30
13:30
16:00
Zondag 22 september
10:30
13:30
16:00

Leer een houten schaaltje draaien op de draaibank, maximaal 20cm in doorsnede. In deze workshop krijg je informatie over technieken en vormgeving.

 

Mark Steltenpool neemt dit jaar twee werkbanken mee, zodat twee cursisten tegelijk deze workshop kunnen volgen. Vorig jaar was de workshop binnen een dag uitverkocht, dus wees er snel bij als je kennis wilt maken met het ambacht houtdraaien.

 

RADIUS, de Nederlandse Vereniging van Houtdraaiers is opgericht in 1994 en is sindsdien uitgegroeid tot een aantal van ca. 750 leden. De vereniging bestaat uit 16 actieve regionale afdelingen.

 

Een klein aantal leden beoefent het houtdraaien beroepsmatig, maar de meeste leden zijn actieve hobbyisten. Zij draaien al naar gelang hun opleiding, ervaring en interesse hun gebruiks- en kunstvoorwerpen op verschillend niveau. Verscheidene leden genieten grote faam in binnen- en buitenland en hun creaties zijn dan ook op vooraanstaande exposities te vinden.

 

De vereniging geeft een full-colour kwartaalblad uit, genaamd AktieRadius en houdt jaarlijks een houtdraaidag op een centrale plek in Nederland. Deze dag staat in het kader van demonstraties, lezingen, voorlichting en verkoop van houtdraaibenodigdheden door diverse leveranciers.

Deel dit via