Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Görkem Şen: Yaybahar

Görkem Şen - Zaterdag 21 september & Zondag 22 september
Lengte:
twee performances per dag
Prijs:
gratis
Minimumleeftijd:
alle leeftijden
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 21 september
13:00
16:00
Zondag 22 september
13:00
16:00

Görkem Şen is een kunstenaar, uitvinder, componist, multi-instrumentalist, geluidstechnicus en geluidsontwerper. In zijn zoektocht naar de essentie van muziek heeft hij, na een grondige kennis van de elementen van traditionele en elektronische muziek, het instrument genaamd de ‘yaybahar’ gecreëerd, dat complexe geluiden kan produceren in een volledig akoestische vorm.

 

Şen’s verlangen om nieuwe technieken en ongebruikelijke geluiden in zijn muziek te verkennen is een fundamenteel onderdeel van zijn kunst.

Şen staat bekend om zijn onderzoekende en innovatieve benaderingen, gericht op het verleggen van de grenzen van muzikale expressie. Met zijn uitvinding, de ‘spring family’ van instrumenten, creëert hij geheel nieuwe geluidstexturen en melodische structuren die verder gaan dan traditionele muzikale vormen. Şen’s benadering van muziek heeft andere kunstenaars aangemoedigd om nieuwe vormen van muzikale expressie te zoeken en hun eigen unieke muziekinstrumenten te creëren.

 

Zijn uitvinding is wereldwijd zowel vanuit muzikaal perspectief als door de lens van fysieke principes bestudeerd, en wordt onderwezen aan de meest gerespecteerde universiteiten.

 

Hij heeft meer dan 40 soloconcerten gegeven in Europa, Amerika en Azië.

 

 

Görkem ŞenGörkem Şen

Deel dit via