Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Amsterdamsche Fijnhout

Amsterdamsche Fijnhout -
DOORLOPEND

De Amsterdamsche Fijnhout is een familiebedrijf dat al sinds 1898 bestaat. Begonnen als meubelmakerij in de Jordaan is het bedrijf uitgegroeid tot één van de meest gespecialiseerde houthandels van Nederland.

 

Tijdens het Ambacht in Beeld Festival zijn op de stand van de Amsterdamsche Fijnhout een veelheid aan verschillende houtsoorten te zien en te koop. Bijzondere stukken hout met mooie tekening, nerf en kleur. U vindt hier hout voor o.a. houtsnijwerk, houtdraaien, sokkels, snijplanken en wat u ook maar in gedachten heeft. Wij denken graag met u mee en praten graag over een mooi stukje hout! Naast hout verkopen wij ook Japanse zagen. Deze zagen zijn trekzagen en geven een perfecte fijne zaagsnede, u bent van harte welkom om er één te proberen op onze stand.

 

Duurzaamheid

Hout is een hernieuwbare grondstof, een natuurlijke bron die (relatief) snel weer aangroeit. Van groot belang hierbij is dat het hout duurzaam geproduceerd wordt. Langzaam maar zeker dringt het belang hiervan door op veel plaatsen in de wereld. De Europese houtwet en een keurmerk als FSC helpen om zekerder te zijn van de herkomst van het hout al is er nog veel werk te doen. Wij kopen en promoten steeds meer verschillende Europese houtsoorten als eiken, essen en esdoorn. Tropische soorten kopen we bij voorkeur met een FSC keurmerk en zijn altijd traceerbaar tot de bron. Daarnaast kopen we oude partijen bijzonder hout, zodat we nieuwe aanvoer hebben zonder dat er nieuw hout gekapt hoeft te worden.

 

Wij zijn sinds 2021 gevestigd in een nieuw onderkomen dat zo energieneutraal mogelijk is opgezet. Met behulp van 300 zonnepanelen draait onze zagerij de meeste tijd van het jaar op zonne-energie. Onze heftrucks zijn vol-elektrisch. We proberen zo min mogelijk hout weg te gooien door ook de kleine stukjes te verkopen of als monster weg te geven. Daarnaast zijn we betrokken bij een project van de Hogeschool van Amsterdam voor verwerking van resthout in meubels door middel van het toepassen van robottechniek.

 

 

Amsterdamsche Fijnhout

Deel dit via