Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| ShoeCare

Femke Dix - Schoenmakerij Sole - Zaterdag 23 september & Zondag 24 september
Lengte:
1 uur
Prijs:
€ 15
Minimumleeftijd:
8 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 23 september
11:00
13:00
15:00
17:00
Zondag 24 september
11:00
13:00
15:00
17:00

Tijdens deze workshop leer je alles over het onderhoud van je schoenen en andere lederen spullen. Je leert precies wat je moet doen om deze geliefde items zo lang mogelijk bij je te kunnen houden. Ook laten we zien hoe je kleine repairs kan uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van lappen.

 

Wat we tijdens de workshop ook gaan doen is een spoedcursus sneakers reinigen. Hierbij leer je welke schoonmaakmiddelen je het beste kan gebruiken voor de verschillende onderdelen van je schoenen. Neem je eigen sneakers mee!

 

Een schoenmakerij is een plek waar je met verschillende items terecht kan. Is de rits van je laars kapot, dan plaatsen we een nieuwe. Heb je nieuwe hakken nodig onder je schoenen, kunnen we dat ook in orde maken. Met persoonlijke aandacht zorgen we voor jouw items, zodat je ze lang bij je kunt houden en er nog meer verhalen en ervaringen mee kunt beleven. Wij zeggen altijd; every shoe has a story!

 

Femke Dix is al meer dan 5 jaar schoenmaker. “Het ambacht is bij mij echt op mijn pad gekomen. Toen ik bij een leuke schoenmaker naar binnenliep, was ik op slag verliefd op het vak en heb het nooit meer losgelaten.” Inmiddels is ze de trotse eigenaar van schoenmakerij Sole in Hilversum en staat ze elke dag klaar voor nieuwe uitdagingen en verhalen die de winkel binnenwandelen. (Wil je zelf ook schoenmaker worden? Femke heeft nog plaats voor één trainee!).

 

 

Deel dit via