Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Saxofoonreparatie

Karel Goetghebeur - Adolphe Sax & Cie - Zaterdag 23 september & Zondag 24 september
Lengte:
1,5 uur
Prijs:
€ 20
Minimumleeftijd:
12 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 23 september
11:00
14:00
16:30
Zondag 24 september
11:00
14:00
16:30

Karel Goetghebeur is saxofoonhersteller en -bouwer uit België. Hij is de eigenaar van het saxofoonmerk Adolphe Sax & Cie. In 2012, ruim 80 jaar nadat het wereldbekende merk ophield met bestaan, bekwam Karel de rechten op de naam Adolphe Sax en besloot het merk nieuw leven in te blazen.

 

Hij maakt liever geen gewoon blinkende saxofoons, maar unieke instrumenten met een eigen karakter. Momenteel is hij bezig met een recyclage- en vredesproject waarbij hij een limited edition reeks saxofoons maakt uit omgesmolten bomhulzen van WO I en WO II. Deze hulzen werden omgesmolten in Zutphen.

 

In deze introductieworkshop maakt Karel je een stuk wegwijs in het beter onderhouden, diagnosticeren en zelf oplossen van basisproblemen aan jouw instrument. We gaan het hebben over polsters, resonatoren, dempingsmiddelen, en meer! Met een handig gemaakte “leak light” speuren we naar “lekjes” en gaan we na hoe we die kunnen fixen. Na de workshop krijg je een “leak light” mee om zo in de toekomst beter problemen te kunnen vaststellen (en verhelpen!)

 

Tip: breng gerust je eigen saxofoon mee.

 

 

Deel dit via