Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Pop-up basistechnieken

Rianne van Duin - Zaterdag 23 september & Zondag 24 september
Lengte:
1,5 uur
Prijs:
€ 15
Minimumleeftijd:
9 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 23 september
10:30
12:30
16:30
Zondag 24 september
10:30
12:30
16:30

Een pop-upboek is iets magisch. Steeds wanneer je een pagina omslaat, komt er een driedimensionale en/of bewegende verrassing tevoorschijn. Er worden de meest spectaculaire pop-up boeken gemaakt, enorm complexe bouwwerken van papier. Maar een spannende pop-up hoeft niet per se ingewikkeld te zijn, als je de basistechnieken slim gebruikt en combineert!

 

In deze workshop neemt Rianne je mee op avontuur in de wereld van pop- up boeken. Ter inspiratie krijg je een paar van haar lievelingsvoorbeelden te zien, daarna ga je zelf de magie maken. Je leert een aantal eenvoudige technieken, die de basis vormen van pop-up. Hiermee werk je ten minste één ontwerp uit tot een eigen pop-up kaart. Meer mag natuurlijk ook, al dan niet samengebonden tot een boekje. Ten slotte neem je je schetsen, plus een hoop inspiratie en tips mee naar huis, zodat je zelf verder kunt experimenteren als je de smaak te pakken hebt. En als je je tijdens het festival wilt verdiepen, kun je ook deze workshop volgen bij Rianne. 

 

Rianne van Duin is Papier Avonturier en professioneel knutselaar. Zij bedenkt en maakt interactieve 2D/3D werelden van papier. Voor kinderen en met kinderen (van 0-100).

Riannes werk varieert van geïllustreerde pop-up boeken tot levensgrote opvouwbare theaterdecors, van kinderkrant tot papier-animatie. Interactie staat centraal in haar creaties, ze prikkelen de fantasie en nodigen uit om ze te spelen, manipuleren en ervaren.

 

Rianne bouwde haar eigen studio op de NDSM-werf. Vanuit daar werkt ze in opdracht voor uitgeverijen, theaterproducties en festivals; zelfstandig of in samenspel met (het werk van) illustratoren als Fiep Westendorp en Leo Timmers. Ze initieert ook persoonlijke projecten zoals Jouw Avontuur, haar in eigen beheer uitgegeven interactieve kinderboek zonder batterijen of elektronica.

Deel dit via