Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Maak je eigen duurzame feestslinger

Kick Ass Quilts - Zaterdag 23 september & Zondag 24 september
Lengte:
2 uur
Prijs:
€ 20
Minimumleeftijd:
10 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 23 september
10:30
13:30
16:00
Zondag 24 september
10:30
13:30
16:00

Lijkt het jou leuk om elke (feest)dag je zelfgemaakte slingers op te hangen om het leven te vieren? Slingers die jouw verhaal vertellen of die de herinnering eren aan specifieke personen of gebeurtenissen. Door een slinger te maken met dit dierbare textiel blijven die personen of gebeurtenissen er altijd een beetje bij.

 

Tijdens deze workshops ga je leren hoe je van allerlei soorten textiel vlaggetjes kan maken.

 

Hierbij kom je ook meer te weten over diverse quilt technieken, het vertellen van een verhaal met textiel, werken met patronen, naaien met de hand, netjes afwerken en meer.

 

Aan het eind van de workshop ga je naar huis met het begin van je eigen vlaggenlijn en genoeg materiaal en inspiratie om verder te gaan!

 

NOTE:

Heb je thuis textiel liggen waar je vlaggetjes van wil maken? Neem het dan mee zodat Rianne je op weg kan helpen!

Er is sowieso genoeg genoeg gered textiel aanwezig voor alle deelnemers.

 

 

Met Kick Ass Quilts geeft Rianne een nieuwe dimensie aan het ambacht quilten: namelijk die van het ‘Quilten voor een duurzame toekomst waar iedereen een zinvol en plezierig leven heeft’. Hiervoor wordt de traditie van quilten van hergebruik, samen quilten, creatieve expressie, en verhalen vertellen gecombineerd met moderne technieken, ontwerpen en vraagstukken. We geloven namelijk dat quilten een belangrijke rol heeft om de waarde van textiel en de waarde van het creëren met je eigen handen weer terug te brengen, en daarmee betekenisvolle voorwerpen te maken die lang gekoesterd worden. En dat is weer goed voor de planeet want duurzaamheid gaat voor een groot deel over meer genieten en minder consumptie.

 

Kick Ass Quilts is bezig een moderne duurzame quilt methode te ontwikkelen en verspreiden met als basis het quilt atelier in Almere bij het Upcyclecentrum. Op deze plek wordt particulier afval gescheiden ingezameld om verwerkt te worden. Hier hebben we toegang tot een grote stroom huishoudelijk textiel om mee te werken. Verder werken we ook met textiel dat gedoneerd wordt aan de Restore, circulair ambachtscentrum in Ede, en met donaties.

 

Deel dit via