Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Krijtverf maken met aarde pigmenten

Handmade Heaven - Zaterdag 23 september & Zondag 24 september
Lengte:
1,5 uur
Prijs:
€ 22,50
Minimumleeftijd:
8 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 23 september
13:30
Zondag 24 september
13:30

Sinds mensenheugenis gebruiken mensen aarde pigmenten om kleur te geven aan hun omgeving. Pigmenten werden gemengd met verschillende binders en vulmiddel om deze kleurstoffen op verschillende manieren te kunnen verwerken.

 

Kom op het Ambacht in Beeld Festival werken met deze prachtige natuurlijke kleuren en en maak je eigen kunstenaars materialen.

 

Krijtverf is een matte natuurlijke verf, die je zowel op wanden als op meubels kunt gebruiken en die je heel goed zelf kunt maken. Kom leren hoe je dit doet en meng je eigen verf. Deze verf is natuurvriendelijk, je weet precies wat er in zit en je kunt helemaal zelf je kleuren mengen!

 

Tijdens deze workshop van 1.5 uur leer je hoe je de basis voor je verf maakt. daarna mag je verschillende pigmenten tot jouw perfecte kleur mengen en maak je er samen je eerste potje verf mee.

 

Je mag 3 verschillende kleuren mengen en mee naar huis nemen.

 

Inclusief:

Alle verf materialen
Een houtstaal om je verf op uit te proberen

Recept op papier

 

Twirre van Kraaijenoord is oprichter van Handmade Heaven, ze is creatief ontwerper en gebruikt verschillende ambachten en technieken in haar ontwerpen. Zij volgde een opleiding voor Trompe-l’oeil schilderen waarin naast marmer en hout schilderen ook het ambachtelijk maken van olieverf aan de orde kwam. zij heeft onderzoek gedaan naar natuurlijk verfstoffen voor textiel. Twirre is verder gegaan met haar zoektocht naar natuurlijke kleuren en maakt nu haar eigen extracten, verf, inkt en pastelkrijt. In het televisie programma “Het geheim van de meester” wat te zien is in oktober maakt zij het kunstenaars materiaal met ingrediënten van de meester!

 

Deel dit via