Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Kids: Blokdruk met natuurlijke inkt

Roua ALHalabi - Zondag 24 september
Lengte:
1,5 uur
Prijs:
€ 17,50
Minimumleeftijd:
8 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zondag 24 september
10:30
13:00

Duik in de wereld van blokdrukken en natuurlijke inkt. Leer over de magische eigenschappen van verschillende planten en kruiden, hoe je ze kunt verzamelen en je eigen natuurlijke inkt kunt maken. Van groenten en fruit tot stenen en bloemen, we zullen de diverse bronnen van kleur in september verkennen. Gebruik blokdruktechnieken om patronen te ontwerpen op jouw t-shirt en laat je inspireren door de schoonheid van de natuur. Elke groente en elk fruit heeft zijn eigen vormen en ontwerpen, door ze te gebruiken als plakgereedschap zullen we onze stof ontwerpen en uniek maken.

 

Neem graag zelf een wit t-shirt mee.

 

Roua Alhalabi, een Syrische specialist in natuurlijke kleurstoffen, heeft de magie van natuurlijke kleuren geërfd van haar grootmoeder in haar geboortestad. Met een schat aan kennis en expertise heeft ze recepten en technieken ontwikkeld voor verschillende vezels en materialen. Door haar workshops voor kinderen en volwassenen deelt Roua haar passie voor de natuur en de vreugde van het werken met de handen.

Deel dit via