In deze workshop leer je van alles over drop, de geschiedenis, de grondstoffen en hoe verschillend de dropcultuur per land is. Na een korte uitleg over zoethout en Zweden, Arabische gom en apothekers, blokdrop en blik, Plinius en Pontefract en nog veel meer gaan we aan de slag.
Door middel van korte proeverijen kom je snel van alles te weten en weet je kwaliteiten van drop te onderscheiden. Daarna gaan we met vijzels, stempels, lepels, rollers en pannen aan de slag: we maken met elkaar het zogenaamde dropdeeg en iedereen maakt zijn eigen drop. Kortom: na dit uur weet je veel meer over dit eeuwenoude ambacht.
De drop (die je mee naar huis mag nemen) is vegan.
Pauline Gingnagel studeerde geschiedenis én scheikunde. De kennis die ze opdeed bij deze bijzondere combinatie gebruikte ze om alles te weten te komen over drop en cacao – de geschiedenis, maar ook de manier waarop vroeger deze producten ambachtelijk werden gemaakt. Jarenlang had zij haar eigen bedrijf op de Zaanse Schans: het Cacao- en DropLab, waar door middel van workshops, proeverijen en rondleidingen mensen van alles over deze fascinerende producten te weten konden komen. Ze doet nu vooral onderzoek naar de geschiedenis van de drop, waarbij haar zoektocht haar brengt naar oude Engelse fabrieken, zoethoutoogsten in Bamberg en boeken uit de 17e eeuw.