Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Boekje met Japanse binding

Boektotaal - Zaterdag 23 september & Zondag 24 september
Lengte:
1,5 uur
Prijs:
€ 35
Minimumleeftijd:
16
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 23 september
14:00
Zondag 24 september
10:30
14:00

Een boekje op traditionele Japanse wijze gebonden.

 

Voor de omslag van dit boekje wordt Chiyogami papier gebruikt. Chiyogami is gemaakt van de vezels van de moerbeiboom en daarna is het op traditionele wijze in diverse drukgangen gezeefdrukt in prachtige kleuren en designs. Elk vel wordt apart gezeefdrukt.

 

Bij een Japanse binding zijn de pagina’s altijd dubbelgevouwen en zit de vouw aan de voorzijde. Dit werd vroeger gedaan omdat er erg dun papier werd gebruikt en op deze manier kon de tekst niet doorschijnen.

 

De liefde voor boeken en boekbinden is Aaldert de Lange met de paplepel ingegoten. Op z’n elfde hielp hij zijn ouders al met de verkoop van boeken in hun antiquariaat. Omdat zijn vader boeken repareerde met Bison kit en daardoor het boek niet meer open wilde is Aaldert gaan leren boekbinden. Naast het geven van workshops en het verkopen van boekbindmateriaal en -gereedschap herstelt hij ook boeken in het Boekbindcentrum in Echten.

 

Al ruim 20 jaar houdt Tanja Rakic zich bezig met het geven van cursussen en workshops op het gebied van boekbinden. Ook vindt zij het leuk om boekbindgerelateerde evenementen en reizen te organiseren zoals o.a. een workshop in de abdij van Berne en de Boekbindbeurs in Sint-niklaas (B).

 

Boektotaal is een boekbind- en restauratie-atelier dat gevestigd is in het Boekbindcentrum in Echten (Dr). Boektotaal is gespecialiseerd in het geven van diverse boekbindgerelateerde workshops en cursussen (ook op locatie) en daarnaast verkopen ze alles op het gebied van het handboekbinden, zoals diverse gereedschappen, sierpapier, vouwbenen, boekbinderslijm, linnen voor het bekleden van een boek.

Deel dit via