Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| 17e-eeuwse schildertechnieken

Corinna Wildschut - Zaterdag 23 september & Zondag 24 september
Lengte:
2,5 uur
Prijs:
€ 30
Minimumleeftijd:
18 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 23 september
15:00
Zondag 24 september
15:00

In de workshop 17e-eeuwse schildertechnieken maak je kennis met het schilderen van heel realistische schilderijen zoals de oude meesters dat deden. We bestuderen hoe in die tijd een schilderij werd opgebouwd. Corinna zal daar, in het kort, meer over uitleggen. En daarna ga je praktisch aan de slag. Verwacht niet dat je een heel schilderij gaat maken. Daar deden ze in de 17e eeuw ook maanden over, nog steeds, afhankelijk van de grootte en de complexiteit van een schilderij. Wel leer je hoe het wordt opgebouwd en we gaan een onderdeel, de zogenaamde ‘onderschildering’, in de praktijk oefenen. In ieder geval een deel ervan omdat het te veel is om het, in dat korte tijdsbestek, af te krijgen. Het is eigenlijk vrij eenvoudig als je de slag te pakken hebt. Dus iedereen kan meedoen ongeacht je ervaring. Het is een techniek!

 

In deze workshop ‘ruik’ je dus even aan de 17e-eeuwse techniek, gaan we ermee spelen zodat je werkelijk gaat begrijpen wat de bedoeling is. Je krijgt een beschrijving mee naar huis waar stap voor stap op staat hoe je een onderschildering moet maken. Het is meer een ervaring die je mee naar huis neemt dan iets afgeronds. Natuurlijk mag je je werk na afloop meenemen. We werken in olieverf dus het heeft tijd nodig om te drogen. Is je natte werk niet te vervoeren, dan mag je het later komen ophalen in Atelier Wildschut in de NDSM Loods.

 

Corinna Wildschut geeft al 30 jaar les in dit mooie vak op vakschool Nimeto in Utrecht en in haar eigen Atelier Wildschut in de NDSM Loods. Het vak is haar door haar moeder, die ook imitatieschilder is, met de paplepel ingegoten. Naast lesgeven oefent ze deze kunst veelvuldig uit in de praktijk, met zeer wisselende opdrachten. Naast decoraties schilderen maakt ze muur- en plafondschilderingen. Ze restaureert ook stucplafonds en ornamenten, spiegellijsten en andere antieke objecten.

Deel dit via