Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| At-Tasṭīr – Marokkaanse geometrische patronen tekenen

CRAFT DRAFT - Hamza El Fasiki - Zaterdag 21 september & Zondag 22 september
Lengte:
3,5 hours
Prijs:
€ 45
Minimumleeftijd:
18 years
Voertaal:
English
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 21 september
10:30
Zondag 22 september
10:30

In Marokko wordt de kunst van de geometrie at-Tasṭīr genoemd, wat de ‘kunst van de rechte lijnen’ betekent. Elk Marokkaans ornament en elke geometrische vorm draagt ​​een bijzondere informele naam en verhaal. Deze masterclass zal deze ongekende methoden en verhalen ontvouwen en licht werpen op de ambachtelijke perspectieven.

 

Met behulp van een passer, verdeler en liniaal leren we hoe we een verscheidenheid aan geometrische ornamenten kunnen tekenen die uniek zijn voor het Marokkaanse ontwerp. Daarbij vertelt Hamza El Fasiki over de culturele en praktische toepassingen binnen de Marokkaanse kunst.

 

Deze masterclass staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren over geometrische kunsten en het vieren van de rijkdom van de kunsten en ambachten van het koninkrijk Marokko, in het bijzonder Fez Medina. Aan het eind van de masterclass ga je naar huis met je eigengemaakte tekeningen.

 

Hamza El Fasiki is ambachtsman en auteur. Hij studeerde Marokkaanse Culturele Studies aan de Sidi Mohamed Ben Abdellah Universiteit in Fez en studeerde af met een onderzoek gericht op de culturele geschiedenis van Marokkaanse traditionele ambachten. Hij heeft tussen 2011 en 2021 bij zijn vader in de leer gezeten bij Dar-Attamania Studio in Fez (Marokko). Hamza is specialist in traditionele Marokkaanse geometrische patronen, kopergravure en boekbinden en heeft academische werken op dit gebied gepubliceerd en door 16 landen gereisd terwijl hij de Marokkaanse cultuur leerde en onderwees.

 

CRAFT DRAFT

Deel dit via