Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

Winnaar bekend van ontwerpwedstrijd

4 juli 2023

Amsterdam, 4 juli 2023

 

Winnaar bekend van ontwerpwedstrijd voor Ambacht in Beeld Festival 2023

 

Uit een selectie van diverse inzendingen heeft een jury het winnende ontwerp gekozen voor de nieuwe poster van het Ambacht in Beeld Festival 2023.

De ontwerpwedstrijd is gewonnen door Jalinka Gressmann. Haar winnende inzending is een prachtige digitale collage. Het is een harmonieuze mix van verschillende technieken, patronen en materialen, afkomstig van ambachtslieden en kunstenaars uit diverse landen en tijdperken. Jalinka heeft onder andere een schilderschets, een geometrisch patroon uit Egypte, een keramische tegel uit Portugal, houten drukletters, een Perzisch tegeltje en nog veel meer verwerkt in haar collage. Haar collage is ‘een ode aan alle oude ambachten van de wereld die ons bestaan zo ontzettend verrijken en waarde geven’.

 

De tweede prijs is toegekend aan Charlotte Helmer en Rianne van Duin. In hun ontwerp hebben zij verschillende ambachten en gereedschappen uitgebeeld met behulp van hun favoriete materiaal: papier. Door verschillende lagen papier te verwerken creëren ze ‘een doorkijkje in de wonderlijke wereld van ambachten’, met behulp van hun eigen ambachtelijke vaardigheden zoals scheuren, knippen, plakken, vouwen en bouwen.

 

De derde prijs is gewonnen door Maricke Nieuwdorp. Zij heeft de hand symbolisch weergegeven door middel van verschillende stukjes stof afkomstig van oude spijkerbroeken. In haar atelier transformeert ze oude spijkerbroeken tot nieuwe kledingstukken, waarmee ze mensen bewust wil maken van de waarde van handgemaakte, ambachtelijke producten.

 

Het winnende ontwerp van Jalinka Gressmann zal de festivalposter van het Ambacht in Beeld Festival sieren die vanaf augustus in het hele land en online te bewonderen zal zijn. Als beloning voor haar creatieve prestatie ontvangt zij een geldbedrag van 1000 euro.

 

Het Ambacht in Beeld Festival is verheugd met de diversiteit en creativiteit van de inzendingen en kijkt ernaar uit om het festivalpubliek op 23 en 24 september in de NDSM Loods in Amsterdam te inspireren met de prachtige wereld van ambachten en vakmanschap.