Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - Save the date: 23 & 24 september 2023 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

Verslag Symposium ‘Meesterschap binnen de ambachten’ en aanbevelingen voor beleid

15 april 2019

In 2018 organiseerde het Ambacht in Beeld Festival een verdiepend symposium met als titel “Meesterschap binnen de Ambachten.”

 

Het doel van het symposium was aanbevelingen voor beleid te formuleren, die de status van meesterschap binnen de ambachten vergroten.

 

Wij achten het als initiatiefnemers van dit symposium van belang de status van meesterschap binnen de ambachten te vergroten, omdat:

  • –  Dit een positief effect zal hebben op de algehele zichtbaarheid van ambachtslieden. Zeker in een tijd waarin ambachtelijke werkplaatsen in steden worden verdrongen door Nutella- en ijswinkels is dit noodzakelijk.
  • –  Consumenten bewuster zullen zijn van de kwaliteit en waarde van ambachtelijke producten en beter begrijpen waarom hier een hoger prijskaartje aan hangt dan aan industrieel vervaardigde producten.
  • –  De erkenning van meesterschap een stimulans zal zijn voor het behoud en doorgeven van ambachtelijke kennis. Dit is belangrijk omdat ambachten een belangrijk onderdeel zijn van ons immateriële culturele erfgoed, inmiddels ook onderschreven door Unesco.

 

Hier vindt u het verslag

Meesterschap binnen de Ambachten – Verslag en aanbevelingen voor beleid DEF.

 

Het is aangeboden aan beleidsmakers in steden en aan het Ministerie van OC&W met de vraag of we hierover in gesprek kunnen gaan.