Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Glas graveren

Alie Winters - Lemsterglas - Zaterdag 23 september & Zondag 24 september
Lengte:
2 uur
Prijs:
€ 27,50
Minimumleeftijd:
8 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 23 september
10:30
13:30
16:00
Zondag 24 september
10:30
13:30
16:00

 

Tijdens de workshop leer je de basis van het graveren onder leiding van glasgraveur Alie Winters. Zij graveert al 37 jaar in opdracht voor bedrijven en particulieren.

 

Je start met een proefwerk op een platte glasplaat. Dan kun je wennen aan de apparatuur en krijg je een idee van wat je kunt. Vervolgens ontwerp je je eigen tekening die je op een drinkglas kunt graveren. Je kunt gebruik maken van diverse soorten freesjes welke allemaal een andere functie hebben. Voor je het weet ga je met een mooie, zelf gemaakte creatie naar huis.

 

Je maakt gebruik van graveermachines en ontvangt tevens beschermingsmiddelen die je dient te gebruiken. Deelname is op eigen risico’s en deelnemers dienen de veiligheidsinstructies te volgen.

 

Graveren gaat terug tot in de prehistorie. De gravure is de voorganger van de ets. Anders dan bij een ets, waarbij de tekening door zuurinwerking wordt verkregen, wordt bij een gravure de tekening direct in het glas gekrast. Een graveur gebruikt een handpen met een diamantstift.

 

Alie Winters van Lemsterglas graveert met de hand, ambachtelijk. Ze heeft het vak geleerd als leerling van meester in de glaskunde Jaap Deen te Sloten en deelt haar kennis graag tijdens het Ambacht in Beeld Festival.

 

Deel dit via