Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 19 & 20 september 2024
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Vormgevers in Hout

Stichting Vormgeving in Hout -
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
PRIJS:
gratis
DOORLOPEND

In samenwerking met Stichting Vormgeving in Hout presenteert een aantal Nederlandse houtbewerkers zich tijdens het festival.

Otto Koedijk is houtdraaier en maakt onder andere tastbare puzzels. De naam verklapt het al: dit zijn puzzels die zo gemaakt zijn door Otto dat elk stuk door de vorm en textuur op de tast te herkennen is. Je kunt deze puzzel dus maken met je ogen dicht!
Jac Wijnhoven is beeldhouwer in hout. Zijn passie voor hout is al vroeg ontstaan, doordat zijn vader timmerman was. Bij voorkeur gebruikt hij ruw en onbezaagd hout uit Nederlandse tuinen en bossen. Zijn vrije werk is altijd gepolijst en vaak geometrisch van vorm, waar hij een voorliefde heeft voor knoopvormen.
Tijdens het festival zal Jac, naast zijn expositie, ook beeldhouwen en uitleg geven. Daarbij kun je onder begeleiding van Jac ook zelf aan de gang met de klopper en guts!
Jelmer van der Sluis is meubelmaker en ontwerper. Samen met zijn collega geeft hij leiding aan meubelmakerij Kopshout en maakt hij massieve houten meubels in opdracht. Kom een aantal van zijn werken bewonderen én kom kijken hoe Jelmer te werk gaat! Naast een aantal meubels neemt Jelmer namelijk ook zijn werkbank mee, zodat hij kan demonstreren hoe je massieve houten meubels maakt.
Rutger Graas presenteert het maaklab. Maak kennis met het ambacht anno nu en laat je verbazen door de mogelijkheden en de onmogelijkheden van hedendaagse technieken. Aan de hand van een aantal tastbare voorbeelden gaat Rutger graag met jou in gesprek over hoe een robotfrees zijn creatieve wereld heeft vergroot.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit item met je vrienden via