Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Maak een sleutelhanger met zadelsteek

Kurashi design - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
2 uur
PRIJS:
€ 30
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 24 september
10:30
13:30
16:00
Zondag 25 september
10:30
13:30
16:00

Maak een handgestikte luxe sleutelhanger van Italiaans vachettaleer en kom alles te weten over de techniek van handstikken (saddle stitching).

 

Tijdens deze workshop maak je kennis met de basistechnieken van het met de hand stikken van leer op professioneel niveau, het zogenoemde saddle stitching. Dit is een ambachtelijke techniek die oorspronkelijk uit de zadelmakerswereld komt. Het levert een prachtig luxe stiksel op met een kenmerkende schuine steek. Het stiksel is duurzamer dan van een naaimachine: het is steviger, slijt minder snel en kan altijd gerepareerd worden.

 

Je leert het snijden en lijmen van leer, gaten voorslaan met een leervork, de techniek en valkuilen van saddle stitching, en het mooi afwerken van snijranden met edge beveling en burnishing. Eventueel kun je je eigen initialen in het leer stempelen.

 

Aan het eind van de workshop ga je trots naar huis met jouw unieke leren sleutelhanger!

 

Kurashi design is opgericht in 2019 door Ilona Prins. Zij is specialist in met de hand gestikte (kleine) lederwaren. Het atelier is gevestigd in het historische centrum van Kampen. Ze geeft regelmatig workshops omdat ze het belangrijk vindt het ambacht door te geven. Ilona heeft de techniek van het handstikken zelf geleerd. In de loop der jaren heeft ze haar techniek steeds verder verfijnd en op een hoog niveau gebracht door het volgen van trainingen van een meester in dit ambacht. Ook volgde ze de opleiding Vakbekwaam Tassenmaker bij Het Leerlokaal in Arnhem om alle ins en outs van het maken van tassen en klein lederwaren te leren.

 

Minimum leeftijd is 16 jaar.

 

 

Deel dit item met je vrienden via