Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

Nieuw: Opleidingsdagen op 21 en 22 september 2023

14 mei 2023
Voorafgaand aan het festival organiseren we dit jaar voor het eerst Opleidingsdagen, op 21 en 22 september. Zit je op het vmbo, de havo of het vwo en zoek je een vervolgopleiding? Kom dan naar de Opleidingsdagen, speciaal voor scholieren met maakdrang!
Volg gratis workshops, steek je handen uit de mouwen en maak kennis met allerlei ambachtelijke vakopleidingen uit heel Nederland. Ook decanen en ouders zijn van harte welkom; voor hen is er een informatief programma, koffiebar, meet-the-maker-programma en informatie over opleidingen, arbeidsmarktperspectief en meer.
Deelnemende opleidingen zijn in elk geval het Hout- en Meubileringscollege Amsterdam en Rotterdam (o.a. pianotechniek, meubelstofferen), Cibap Zwolle (creatief vakman, specialist schilder)), Dutch Health Tech Academy Utrecht (orthopedische techniek, tandtechniek, shoe developer, opticien), ROC Midden-Nederland (natuursteenbewerken), Vakschool Schoonhoven (goudsmeden, uurwerktechniek, zilversmeden), Leidse Instrumentmakers School (research- instrumentmaker), Regiocollege Zaandam (restauratietimmeren) en Stichting Amsterdam City of Diamonds (diamantslijpen).
Stichting Ambacht in Beeld start dit initiatief om meer bekendheid, zichtbaarheid, waardering én instroom te genereren voor kleinschalige ambachtelijke vakopleidingen. Het Expertisepunt Specialistisch Vakmanschap van de SBB is samenwerkingspartner van de Opleidingsdagen.