Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
29 & 30 september 2018, De Hallen Amsterdam

Binnenkijken bij Wendy

Wendy van Wilgenburg woont in Zaandam in een gerestaureerd huis met behoud van de oorspronkelijke elementen en heel veel ambachtelijke accenten. Nieuwsgierig? Binnenkijken kan hier.

 

 

Portret: Bakri Shoukeh - plissé ontwerper

De plissé-workshop tijdens het festival wordt gegeven door Bakri Shoukeh. Hij vluchtte vanuit Aleppo waar hij de pleating techniek al tot een groot internationaal succes had gemaakt. In Nederland werkt hij o.a. samen met Mattijs van Bergen en Viktor&Rolf. Leuk weetje: zijn atelier heeft hij bij ons in het Ambachtslab!

Samenwerking met de Heritage Crafts Association

In 2018 werken we samen met de Britse Heritage Crafts Association, een belangrijke organisatie die als doel heeft traditionele ambachten te beschermen en promoten.

Fore edge painter Martin Frost is de enige persoon die dit oude ambacht beheerst en won in 2017 de HCA award “Maker of the Year”.

Hij komt, evenals meestergraveur Angus McFadyen, in september naar Amsterdam om zijn kennis te delen.

 

Festivaldata 2018

Het jaarlijkse Ambacht in Beeld Festival met workshops, masterclasses, demonstraties en performances heeft plaats op 29 en 30 september 2018 in De Hallen in Amsterdam.

 

Van 11 uur tot 18 uur is er van alles te beleven! Toegang is gratis, tickets voor workshops & masterclasses koop je via de website.

Filmfestival groot succes!

Van 18 t/m 22 maart 2018 organiseerde Ambacht in Beeld een nieuw filmfestival in LAB111 in Amsterdam-West.

 

 

Tijdens dit filmfestival vertoonden we prachtige documentaires over ambachtelijk meesterschap! Elk programma werd gecombineerd met een Q&A of talk.

Craft in Focus New York video

Benieuwd hoe het eerste Craft in Focus Festival in New York was? Bekijk hier de aftermovie!