Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - Save the date: 23 & 24 september 2023 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

Cursus Ambachtsfilm 2019

1 november 2018

 

Meld je nu aan!

 

Cursus Ambachtsfilm maken 2019

 

Voor wie graag zelf een korte documentaire wil leren maken, interesse heeft in ambachtelijk meesterschap én zijn/haar film op groot scherm in première wil zien gaan tijdens het Ambacht in Beeld Film Festival, is er de cursus Ambachtsfilm maken.

 

In de cursus gaan we aan de slag met cameratechnieken, interviewen, het observeren en filmen van een proces en het maken van een filmplan. Je maakt zelf de opnames in het atelier van de ambachtsman/-vrouw en monteert dit tot een korte film. Tijdens de vijf bijeenkomsten krijg je feedback en advies over de voortgang. De cursus is ook heel geschikt om met een vriend/vriendin te doen en samen een film te maken.

 

Jij bepaalt zelf over welk ambacht jouw film zal gaan, denk bijvoorbeeld aan glas-in-lood restauratie, ijzersmeden, glasblazen, pottenbakken, weven, of houtsnijden.

 

De films gaan feestelijk in première tijdens het Ambacht in Beeld Film Festival in maart/april 2019 in LAB111 in Amsterdam-West.

 

Niveau

We bieden een cursus voor beginners op de dinsdagavond, en voor gevorderden op de woensdagavond. Beginners zijn mensen die geen tot weinig ervaring hebben met filmen en montage. Gevorderden zijn mensen die onze beginnerscursus al gevolgd hebben of die een av/media-opleiding volgen/afgerond hebben.

 

Praktische informatie

Data beginners: 8 januari, 15 januari, 29 januari, 12 februari, 26 februari

Data gevorderden: 9 januari, 16 januari, 30 januari, 13 februari, 27 februari

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Locatie: Ambachtslab, De School, Dr. Jan van Breemenstraat 1a, Amsterdam

Kosten: € 175,- inclusief btw, koffie & thee

 

Bijzonderheden

Houd er rekening mee dat je tijdens de cursusperiode huiswerk meekrijgt en dat het filmen en monteren in de eigen tijd en met eigen apparatuur plaatsvindt. We geven tijdens de cursus graag advies over eventuele aanschaf of huur van een camera en geschikte montageprogramma’s. Het is aan te raden vooraf al over een onderwerp na te denken, want hoe eerder je aan de slag kunt hoe beter!

 

Docenten

De beginnerscursus wordt gegeven door Rosanne van den Berg. Rosanne ivisueel antropoloog en onderwijstechnoloog en heeft veel ervaring met het geven van camera en montagetraining aan de Universiteit Leiden. Ze is daarnaast de vrijwilligerscoördinator van het Ambacht in Beeld Festival én geeft ieder jaar de cursus Ambachtsfilm maken voor beginners. Hier komt haar liefde voor film en ambacht samen en ze laat beginnende filmmakers graag kennismaken met deze – in haar ogen – perfecte combinatie.

 

De gevorderdencursus wordt gegeven door Wendy van Wilgenburg. Wendy is opgeleid als cultureel en visueel antropoloog en initiatiefnemer van het Ambacht in Beeld Festival. Ze maakt al ruim twintig jaar met veel plezier documentaires over ambachtelijk meesterschap, zoals ‘De Ideale Klank’ over vioolbouwer Matthieu Besseling en ‘De Huisman – over ambacht, inzicht en authenticiteit’, over de restauratie van een molen op de Zaanse Schans.

 

Inschrijven

Inschrijven kan per e-mail aan info@ambachtinbeeldfestival.nl o.v.v. Cursus Reservering, met in de mail je NAW-gegevens en dinsdag of woensdag. Schrijf je snel in, want vol = vol!

 

 

Benieuwd wat eerdere cursisten gemaakt hebben?

 

Boekbinder Geert van Daal:

 

Witheet: