Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - Save the date: 23 & 24 september 2023 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

Cursus Ambachtsfilm 2018

24 november 2017

 

De schoonheid van ambachtelijk vakmanschap laat zich uitstekend vastleggen op film. Voor wie graag zelf een korte documentaire wil leren maken, interesse heeft in ambacht en zijn/haar film op groot scherm in première wil zien gaan tijdens het Ambacht in Beeld Filmfestival, is er de cursus ambachtsfilm maken.

 

De cursus behandelt gedurende vijf bijeenkomsten onder andere cameratechnieken, observatieoefeningen, interviewtechnieken en het schrijven van een filmplan. Je zoekt zelf een geschikt onderwerp, werkt onder begeleiding een filmplan uit, maakt opnamen in het atelier van de ambachtsman/-vrouw en monteert dit tot een korte documentaire. Tijdens de lessen krijg je feedback en advies over de voortgang.

 

De film kan gaan over een ambacht naar keuze, zoals glas-in-lood restauratie, ijzersmeden, glasblazen, scheepsbouw, of de ambachtelijke schoenmaker.

 

De films gaan feestelijk in première tijdens het Ambacht in Beeld Filmfestival op 18 t/m 22 maart in LAB111 in Amsterdam-West.

 

Niveau

We bieden een cursus voor beginners op de dinsdagavond, en voor gevorderden op de woensdagavond. Beginners zijn mensen die geen tot weinig ervaring hebben met filmen en montage. Gevorderden zijn mensen die onze beginnerscursus al gevolgd hebben of die een av/media-opleiding volgen/afgerond hebben.

 

Praktische info

Data beginners 9 januari, 16 januari, 30 januari, 13 februari, 27 februari
Data gevorderden 10 januari, 17 januari, 31 januari, 14 februari, 28 februari
Tijd 19:30 – 21:30 uur
Locatie Ambachtslab, Dr. Jan van Breemenstraat 1a, Amsterdam
Kosten € 195,- (incl. btw, koffie & thee)

 

Bijzonderheden

Houd er rekening mee dat je tijdens de cursusperiode huiswerk meekrijgt en dat het filmen en monteren in de eigen tijd en met eigen apparatuur plaatsvindt. Wij geven graag advies over eventuele aanschaf of huur van een geschikte camera en (gratis) montageprogramma’s.

 

Inschrijven

Inschrijven kan per e-mail aan info@ambachtinbeeldfestival.nl o.v.v. Cursus Reservering, met in de mail je NAW-gegevens en dinsdag of woensdag. Schrijf je snel in, want vol = vol!