Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - Save the date: 23 & 24 september 2023 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

Ambacht in Beeld Festival leuk en leerzaam voor kinderen

22 september 2015

Niet alleen voor de volwassen is het Ambacht in Beeld Festival leerzaam, ook voor kinderen is er een hoop te zien en te beleven.
Hierbij een greep uit het programma:

 

Animatie poppetjes boetseren
Zo kan je voor de eerste keer in Nederland naar de Aardman workshops! Onder begeleiding van senior model maker Will Harding leer je je eigen Shaun the Sheep of Gromit boetseren. Na afloop mag je je eigen kleipoppetje mee naar huis nemen en kun je hem avonturen laten beleven met behulp van Aardman’s gebruiksvriendelijke ‘Animate it’ software. De workshop is geschikt voor alle leeftijden. Er is een speciaal ouder+kind kaartje voor 15 euro.

 

Matroesjka poppetjes schilderen

Leer tijdens deze workshop onder leiding van Larisa Bilous zelf een set van drie Matroesjka poppetjes te beschilderen. Zoek van tevoren thuis maar een mooi plekje uit, want je mag de Matroesjka poppetjes natuurlijk meenemen!

 

Sla je persoonlijke reiskofferlabel

Sla tijdens de workshop met slagletters je eigen tekst en/of adresgegevens in een label van tuigleer.

 

Zeefdruk je eigen tas

Zullen we afspreken in het mobiele Lambe Lambe atelier? Lambe Lambe is een vorm van grafische posterkunst uit de straten van Brazilië. Dan drukken we daar een eigen tas, geïnspireerd op de grafische posterkunst uit Brazilië. Kom je ook?

 

Korte films over ambachten
Voorafgaand aan het festival organiseerden we op basisscholen en in de avonduren workshops ‘ambachtsfilm maken’ waar cursisten onder professionele begeleiding een korte film leerden maken over een ambacht. Ze kregen van een documentairemaker les in observatie en camera- en interviewtechnieken. Tijdens het maken van de opnames hebben ze in het atelier van de ambachtsman/vrouw van alles over het ambacht mogen filmen én zelf proberen.

 

Vind je het leuk om te zien welke films de leerlingen hebben gemaakt? Kom dan naar de feestelijke première op zaterdag 26 september. Om 11:00 uur de workshopresultaten van Blok A en om 12:50 uur de workshopresultaten van Blok B.