Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - Save the date: 23 & 24 september 2023 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

Ambacht in Beeld Film Festival Rotterdam

15 november 2020

Ambacht in Beeld Film Festival Rotterdam

 

We gaan weer iets leuks doen! Een Ambacht in Beeld Film Festival in Rotterdam!

 

Op 7, 8 en 9 december aanstaande in het nieuwe Theater Zuidplein.

 

We vertonen prachtige documentaires over ambachtelijk meesterschap, die eerder in Amsterdam en New York op het programma stonden.

 

A Time for Making toont portretten van negen gedreven ambachtslieden op het Canadese eiland Gabriola. In Still Life – Ron Mueck at work zien we hoe kunstenaar Ron Mueck zijn hyperrealistische kunstwerken maakt.

 

The Last Stitch vertelt het verhaal van een Chinese familie van traditionele kleermakers die in Toronto het vakmanschap in leven probeert te houden. Vanishing Sail is een prachtige feel good film, waarin je kennismaakt scheepsbouwer Alwyn Enou, één van de laatste scheepsbouwers op Antigua in de Caraïben.

 

Carving the Divine biedt een uniek inkijkje in de opleiding tot traditioneel Japans houtsnijder en de wereld van de Busshi. Gitaar- en muziekliefhebbers mogen Carmine Street Guitars niet missen, in dit portret over de New Yorkse gitaarbouwer Rick Kelly geven tal van topgitaristen acte de présence, zoals Marc Ribot, Jamie Hince en Bill Frisell.

 

Bij elke film is een nagesprek met Rotterdamse makers, onder wie modeontwerper Joline Jolink, glasblazer Studio Selma Hamstra, en directeur van Formerly known as Witte de With Center for Contemporary Art Sofía Hernández Chong Cuy.

 

De films beginnen dagelijks om 18.30 en 21.00 uur. Bekijk hier het gehele programma en boek alvast je tickets: https://ambachtinbeeldfestival.nl/programma-2020/

 

We zien je heel graag in december in Theater Zuidplein.

 

NB: Uiteraard alles binnen de geldende Covid-regels, max 30 mensen in een grote zaal.